Javaslatunk a szuper zöldségre egy csokitorta, ami a sütőtökkrémtől lesz igazán extra.
Ha szeretnétek egy olyan sütit készíteni, ami nagyon finom és még alakbarát is, akkor próbáljátok ki a Body&Fit Hungary Csapatának receptjét!
Hozzávalók egy 8 szeletes tortához:
A piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Első lépésként a tésztához a sütőmargarint a cukornak megfelelő édesítőszert és vanília rúd magját elkeverjük. Azért választottuk azt a formát, hogy a “cukornak megfelelő édesítőszer” mert sokféle megoldás lehetséges, válaszd a neked már bevált édesítőszert és a hozzá tartozó adagolást.
A keverékhez add hozzá a tojásokat, a tejet és a tejfölt is.
Majd a kakaóport keverd össze a csökkentett szénhidrát tartalmú lisztkeverékkel, a fehérjeporral és sütőporral, és ad a tojásos-tejes részhez. Béleld ki a 18 cm átmérőjű tortaformádat sütőpapírral és oszlasd el benne a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt süsd készre. Mindig jó megoldás ha bizonytalannak érzed, hogy átsült-e rendesen a tészta, ha tűpróbával ellenőrzöd.
Amíg a tészta sül a fehér csokoládét vízgőz fölött olvaszd meg egy edényben.
A krémhez a margarint az édesítőszert és a vanília rud magját keverd habosra, majd add hozzá a sült sütőtök húsát áttörve és a felolvasztott fehér csokoládét.
A krémet átkeverés után, a kihűlt és kettévágott piskótalapok közé és tetejére kell egyenletesen kenned, és kend körbe a torta szélét és tetejét is.
A cukormentes csokoládét egy edénybe tördeld és vízgőz fölött olvaszd fel, majd keverünk hozzá pár fújás sütőolajat és tetszés szerint díszítsd vele a torta tetejét és szélét.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept nyomj egy like-ot és oszd meg ismerőseiddel is!