TRIPLACSOKIS KORONGOK



Sajnos akár tetszik, akár nem a nyárnak lassan vége és beköszönt az ősz. Ezzel együtt az időjárás is romnlik és egyre több időt tartózkodsz a lakásban. Ilyenkor pedig sokkal szívesebbn töltöd az időt a konyhában és készítesz valami finomságot, ugye?

Igen-igen, de ne szaladjunk enynire előre, hiszen még nyár van :), ezért most még egy egyszerű, gyorsan elkészíthető receptet hoztunk, amit akár a gyerkőcöknek is csomagolhatsz.

Hozzávaló:

10 dkg Smart csoki csokoládé

15 dkg zabliszt

5 dkg Isolaat Perfection csokis fehérje por

½ kávéskanál szódabikarbóna

porított édesítő ízlés szerint

10 dkg puha light vaj

10 dkg WheyChoco csokis mogyorókrém

1db tojás

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra

2. A csokit vágd apró darabokra. Ezután az édesítőt, a vajat és a mogyorórémet keverd össze egy robotgép segítségével egy nagy tálban, majd kanalazd hozzá a zablisztet és a szódabikarbónát, majd öntsd hozzá a tojás és az egészet jó alaposan dolgozd össze. Ehhez hasnálhatsz fakanalat is. A végén apróbb mozdulatokkal kanalazd bele a csokit is.

3. A tésztából formálj apró gombócokat. Ebből az adagból kb. 25- 30 db diónyi gombóc jön ki. Helyezd el a tepsin úgy, hogy a gombócok között kb. 5 cm legyen, majd a lapítsd le a kezeddel úgy, hogy kb. 2 cm vastag maradjon csak. formálunk. Lerakjuk őket egymástól 5 cm-re a tepsire vagy a tepsikre, aztán a kezünkkel mindet ellapítjuk picit, úgy, hogy kb. 2 és fél centi vastagságú korongokat kapj.

4. A sütik 15-20 perc alatt megsülnek a forró sütőben.

Tipp

Csak azután szedd le a tepsiről miután teljesen kihűltek, mert melegen még nagyon puhák és könnyen megnyomódhatnak.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept nyomj egy like-ot és oszd meg ismerőseiddel!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »