PROTEINES MADÁRTEJ



Sokunk nagy kedvence a madártej, mely francia eredetű desszert, tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó. Mindez diétásan és magas fehérjetartalommal is készíthető.

6 adag magas fehérje tartalmú, szénhidrát csökkentett és hozzáadott cukrot nem tartalmazó madártej elkészítése a következőképpen történhet:

Amire szükséged lesz:

1200 ml tej

4 db tojás

112 g fehérjepor (pl.: vaníliás Smart Protein)

50 g édesítőszer

1 teáskanálnyi folyékony édesítő

1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 vaníliarúd)

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjékből verj kemény habot, majd a végén a folyékony édesítőszert is add hozzá.

Forralj fel 700 ml tejet és a kemény habot evőkanállal szaggasd bele, egyszerre csak négyet-ötöt, hogy elférjenek. A galuskákat 1 percig főzd, majd óvatosan megfordítva még egy percig a másik oldalát is. Lyukacsos kanállal szedd tányérra és ily módon készíts az összes habból galuskát.

A tojások sárgáját keverd ki az édesítőszerrel, majd add hozzá a vanília kivonatot és öntsd hozzá a maradék, 500 ml tejjet, valamint szűrd rá a galuskák főzéséhez használt tejet is, illetve a fehérjeport is ekkor keverd hozzá. Lassú tűzön kevergetve főzd krémesre.

Várd meg míg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb üvegtálba öntsd és halmozd a tetejére a habgaluskákat.

Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe téve kiváló nyári desszertet fogsz kapni.

Jó étvágyat!

 Ha tetszett a recept nyomj egy like-ot és oszd meg ismerőseiddel!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »