Fit Body Blog

PIZZA SATAY PÁCOLT CSIRKÉVEL ÉS ROPOGÓ, NYERS ZÖLDSÉGEKKEL


Ez egy nagyon népszerű, klasszikus indonéz étel olaszos verziója. Nagyon kevés szénhidrát mellett, rengeteg fehérjét és értékes zöldséget tartalmaz.

A Body&Fit Satay szósz (földimogyoró szósz) fejlesztésénél szempont volt, hogy diétába illeszthető legyen, amivel a saslikodat is feldobhatod. Átlagosan 82% -kal kevesebb cukrot, tartalmaz, mint egy hasonló hagyományos földimogyoró mártás.

Amire szükséged van az elkészítéshez:

1 darab pizza lap (vagy Protein Pizza Mix – Fehérjés pizzamix
50 gramm csirkemell
50 gramm földimogyoró szósz (Smart Satésaus – Satay szósz)
50 gramm túró
50 gramm zöldbab
50 gramm nyers uborka
1 csipet piros csíra

Hogy hogyan készítsd el?

Melegítsd elő a sütődet 200 fokra.
Vágd csíkokra a csirkemellet és kend meg a satay szósszal.
A csirkét serpenyőben 5 perc alatt közepes lángon pirítsd meg. Mikor már aranybarna kérget kapott tedd félre.
A zöldbabot főzd elő rövid idő alatt lobogó, sós vízben.
A pizzalapot kend meg a maradék satay szósszal, helyezd rá a sült csirke csíkokat, a túrót és a zöldbabot.
Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd meg a pizzát.
Tálalás során szórd meg a pizzát a nyers uborkával és a friss csírával.
Tipp: Ha szeretnéd még pikánsabbá tenni, akkor egy kevés apró csíkokra vágott friss, pirospaprikával egészítheted ki a pizzát!

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept nyomj egy like-ot és oszd meg ismerőseiddel!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!