A hagyományos sajttorta sokunk nagy kedvence. Ennek a klasszikus süteménynek elkészítettük a alakbarát, fehérjével dúsított verzióját. Igényel némi gyakorlatot a konyhában, de a fantasztikus íze megéri a munkát.
Amire szükséged van az elkészítéshez:
Az alaphoz:
4 db fehérje szelet (Smart Bars Crunchy)
15 ml kókuszolaj (Kokosolie extra virgin BIO)
A túrós réteghez:
750 gramm túró
7 lap zselatin
natúr görög joghurt
100 g könnyű krémsajt
2 gombóc tejsavó fehérje (Smart Protein)
100 gramm fagyasztott bogyós gyümölcs
A zselatin réteg:
50 gramm fagyasztott bogyós gyümölcs
50 ml víz
2 zselatin lap
A díszítéshez:
1 tábla fehérjés étcsokoládé (ChocoPro)
50 gramm ropogós tejsavó golyók (Whey Isolate Crispy)
1 db fehérje szelet (Smart Bars Crunchy)
Hogy hogyan készítsd el?
1. Első lépésként kezdj a torta alapjával. A zselatin lapokat tedd hideg vízbe és hagyd ázni. Közben morzsold össze a fehérje szeleteket egy mikrózható tálba, majd add hozzá a kókuszolajat. A keveréket tedd legalább két percre a mikrohullámú sütőbe, amíg kellően puha nem lesz. Időnként érdemes ránézni, mert minden sütő kicsit eltérő.
2. Miután a fehérje szeletek megpuhultak, a tortaformát sütőpapírral béleld ki és a masszát egyenletesen terítsd szét rajta. Egy spatula segítségedre lehet ebben, majd a sütőformát tedd félre.
3. Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze a görög joghurtot, a fagyasztott bogyós gyümölcsöket, a krémsajtot és a tejsavó fehérjét. Ha ez idő alatt szépen feloldódott a zselatin, akkor most már ezt is add a keverékhez és egyenletesen keverd át újra. A keveréket a hűtőben lévő torta alapra kanalazd és az alsó polcára téve legalább 3 órán át pihentesd. A legjobb egy napra ott hagyni.
4. A torta felső rétegének elkészítéséhez: a fagyasztott gyümölcsöket alacsony hőfokon kezd el felmelegíteni. Ha a gyümölcsök megolvadtak, ad hozzá a zselatin lapokat és keverd alaposan össze. A keveréket a torta tetejére téve tedd vissza a hűtőbe.
5. Körülbelül egy óra múlva, amikor a zselatin teljesen megdermedt kezdődhet a díszítés. Morzsold a torta tetejére a fehérje szeletet és szórd meg a ropogós tejsavó golyókkal. A fehérjés étcsokoládét megolvasztva locsold meg vele a torta tetejét. És kész is vagy. A szemnek is guszta fehérjés sajttortád fogyasztásra kész. Alacsony szénhidrát tartalmának köszönhetően a diétádba is könnyen beillesztheted ezt a nyári finomságot.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept nyomj egy like-ot és oszd meg ismerőseiddel!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: